Felhasználási jogok

A Máltai Tanulmányok nyomtatott és elektronikus formában egyaránt megjelenő, nyílt és ingyenesen elérhetőségű tudományos folyóirat. Cikkeink letölthetők, másolhatók, megoszthatók, nyomtathatók, minden esetben az eredeti forrás feltüntetésével. Hiszünk és elkötelezettek vagyunk a tudományos és kulturális örökség nyílt elérhetőségében. Ennek a szemléletnek az eredményeképpen bízunk abban, hogy közleményeinknek így nagyobb lehet a láthatósága, az ingyenesség okán nem lehet akadálya elérésüknek, az egyes kutatási eredmények pedig hathatósabban épülhetnek be a szakpolitikákba.

Folyóiratunk ingyenesen elérhető, online mind pedig nyomtatott formában. Ezzel reményeink szerint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat karitatív és szolgálati jellegét erősítjük. Azt az ethoszt, ami szerint munkánkat ellenszolgáltatás nélkül kínáljuk a társadalom számára.

Így szerzőink a műveikre vonatkozó felhasználási jog tekintetében ellenértékre nem tartanak igényt, ugyanis kézirataik közérdekű célokat szolgálnak, amit így a szerző személyes közreműködésével támogat.